Van Hesp Naar Hunk resultaat: Gilles Dhooghe

Van Hesp Naar Hunk resultaat: Gilles Dhooghe

Van Hesp naar Hunk is een 10 weken project van Eat Good Feel Good in samenwerking met CrossFit Moves. Het doel? Gezond afvallen en progressief je voedingsgewoonten aanpassen. Hieronder lees je het verhaal van ons lid Gilles.

Hij vertelt over welke rol CrossFit speelt in zijn leven en deelt zijn resultaten van ons meest recente “Van Hesp Naar Hunk” event.

Hoe ik CrossFit ontdekte

Ik ben nooit een grote sportieveling geweest als kind, tiener en twintiger.  Maar op een dag is de kriebel ontstaan. De wens om elke dag meer energie te hebben en me fitter te voelen. Na wat Googlen stootte ik op CrossFit.

Het concept is even eenvoudig als allesomvattend: Kracht, snelheid én lenigheid? I want it all! ? Al snel had ik een eigen home gym geknutseld en probeerde ik de WOD’s die ik online vond uit te voeren, op mijn eentje. En daar liep het mank. De motivatie verdween…

Zo kwam CrossFit Moves in de picture

Ik ontdekte CrossFit Moves intussen een goeie 2 jaar geleden. Een proefles geboekt, met wat aarzeling, want ik dacht als nederige sterveling het rijk der halfgoden te betreden. Tom Craenhals gaf me een warm onthaal, gidste me rond de box en gaf me bij elke (meestal gescalede) oefening uitleg en coaching.

Hup, jaarabonnement! Twee jaar later ben ik nog altijd een fervente fan. Ik doe mijn best om 3 keer per week te gaan, maar ik neem het zoals het komt. De WOD’s blijven een uitdaging. Je ontmoet en verlegt elke keer je eigen grenzen.  En als jij het niet doet, doet de coach het wel voor jou. (Waarvoor dank coaches!)

Kracht, snelheid, lenigheid, ze beginnen te komen.  No shortcuts, gewoon blijven gaan, rep na rep. Maar eigenlijk zijn de WOD’s niet de echte reden waarom ik zo fan ben van CrossFit® Moves.

Hard werken en oprecht genieten: waarom ik fan ben van CrossFit Moves

De echte reden waarom ik er elke keer naar uitkijk door de deur van CrossFit Moves te stappen zijn de andere CrossFit atleten. Elke WOD laat elk van ons een uur lang zijn zorgen aan de deur, geven we het beste van onszelf, en zijn we allemaal even kapot en voldaan wanneer we high fives en fist bumps uitwisselen. Geen maskers, geen patsers, geen fake gedoe, maar wel hardverdiend zweet en oprechte glimlachen.

Mijn resultaat met “Van Hesp naar Hunk”

Drie maand geleden heb ik ook meegedaan aan de “Van Hesp Naar Hunk” challenge die Eat Good Feel Good organiseerde binnen de CrossFit box.  Ik en nog 9 atleten gingen samen de uitdaging aan om onder begeleiding van Marlies gedurende 10 weken onze eetgewoontes bij te sturen en ons lichaam nog fitter te maken.

Het fysieke resultaat:

  • 6 kg vet weg
  • onder 10% vetpercentage gezakt én intussen ook gebleven
  • zonder een gram spierverlies

Minstens even overweldigend was het mentale resultaat:

  • meer energie
  • meer focus
  • meer zen

Eat Good Feel Good kon geen betere naam gekozen hebben, want het klopt als een bus. Ik heb nog geen idee wat mijn volgende uitdagingen zullen worden bij CrossFit® Moves, die komen er zeker, maar intussen ligt mijn sporttas steevast in de koffer en kijk ik elke dag uit naar de volgende keer dat ik door die metalen deur stap, klaar voor de volgende WOD.

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!