Het verhaal van Tommie

Het verhaal van Tommie

Fit blijven is een must voor deze man. Maar met zijn drukke leven is dit geen sinecure! Zijn oplossing? 3 uurtjes CrossFit per week. Lees hieronder hoe Tommie zijn geluk en gezondheid heeft gevonden bij CrossFit Moves.

Boardroom-bokser, paradontoloog, TEDx-speaker, ondernemer, oprichter en eigenaar van Medipolis Mond, liefdevolle echtgenoot, vader van Lio, baas van Ilias de hond, permanent levensgenieter. Ik ben altijd heel sportief geweest. Sinds mijn jeugd was ik snel aangetrokken tot het uitdagende en competitieve karakter van sport en was ik aangesloten bij verschillende clubs. Ik ben uiteindelijk tijdens mijn studentenjaren bij atletiek terechtgekomen. Ik trainde toen elke dag. De combinatie van weerstand, explosiviteit en kracht van de 400m was voor mij de ultieme wedstrijd.

Door een blessure aan de voet ben ik noodgedwongen moeten stoppen en keek ik uit naar andere sporten. Telkens had ik die uitdaging nodig om mezelf te motiveren om harder te trainen. Zo werden de ritjes op de mountainbike met vrienden al snel een deelname aan de Cape Epic in Zuid-Afrika. De eerste koersfiets maakte plaats voor het gestroomlijnde model en ik schreef me in voor de Transalp. Ik begon daarnaast te zwemmen en mijn deelname aan mijn eerste triathlon liet niet lang op zich wachten.

Ik had geen idee wat CrossFit betekende maar ik was door de prima begeleiding van CrossFit Moves snel verkocht aan de sport.

Door een drukker werkschema had ik minder tijd om te gaan sporten. Toen kwam ik via vrienden in contact met CrossFit Moves. Ik had geen idee wat CrossFit betekende maar ik was snel verkocht aan de sport. Door de prima begeleiding van CrossFit Moves brengen de coaches je in een uurtje naar het uiterste van je kunnen zonder dat het echt een wedstrijd wordt.

Waarom heb ik eigenlijk voor CrossFit Moves gekozen? Wel de hoog intensieve en technische combinaties waren voor mij een ideale uitlaatklep. Daarnaast komt het uitgebreide scala aan verschillende oefeningen ook mijn eigen houding en werkhouding ten goede. CrossFit laat me namelijk toe om niet enkel bepaalde spiergroepen te trainen maar algemeen sterker te worden.

Vele van mijn collega’s sukkelen met lage rugklachten door de specifieke werkhouding. Met mijn CrossFit trainingen zijn die klachten verleden tijd! Daarnaast is de CrossFit community de ideale plaats om nieuwe vrienden te maken. Als ‘nieuwe Antwerpenaar’ ben ik bij CrossFit Moves terecht gekomen in een toffe bende.

En… de mooiste box van ’t stad!

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!