Het verhaal van Nele

Het verhaal van Nele

Twee jaar geleden, vlak voor de zomervakantie, maakte ik kennis met CrossFit Lividum in Herentals. Na een aarzelende proefles, maakte ik me met stijve billen (Mijn eerste les? Squats squats squats!) enthousiast klaar voor een tweede les.

Al gauw stond ik daar een viertal keer per week op de stoep. ’s Morgen de wekker om te gaan joggen om de stijfheid uit mijn benen te krijgen en ’s avonds opnieuw paraat om zoveel mogelijk bij te leren. Het werkte verslavend.

Na deze sportieve zomer werd het tijd om, met nieuwe energie, terug te keren naar Leuven om mijn studies te voltooien. Omdat ik op kot zat en niet pendelde, moest ik op zoek naar een nieuwe box. Want niet meer kunnen deelnemen aan een CrossFit training, dat was geen optie. Zo kwam ik terecht bij CrossFit Leuven. Opnieuw een bangelijke community waar ik veel mensen leerde kennen. Al vlug veranderde deze nieuwe hobby ook mijn manier van leven. Ik maakte op een andere manier tijd voor mezelf. Ik voelde me gezonder en fitter dan ooit.

Het ontdekken van CrossFit betekende voor mij zoveel meer dan het uitproberen van een nieuwe sport. Mijn tienerjaren bracht ik namelijk door in een moeilijke thuissituatie. Door de grillen van mijn moeder moest ik noodgedwongen verhuizen naar mijn grootmoeder. Ik voelde me nogal verloren. Net op dat moment maakte ik kennis met CrossFit. Het werd een uitlaatklep. Na verloop van tijd voelde het toekomen in de box zelfs als ’thuiskomen’, een gevoel dat ik lang gemist had. Ook toen mijn moeder uiteindelijk besliste om uit het leven te stappen, heeft CrossFit me erg geholpen om deze klap te verwerken. Ik werd er opgevangen door de leden en tijdens de lessen kon ik mijn gedachten verzetten.

Nu, twee jaar later, ben ik zo mogelijk nog enthousiaster over de sport. CrossFit zorgde er niet alleen voor dat ik een leuke hobby kreeg, ook ontmoette ik zo een heleboel fantastische mensen en uiteindelijk ook mijn vriend, Tom. (Op onze eerste date hadden we afgesproken om samen de CrossFit Invitational te kijken 🙂 ) Hem ontmoeten werd voor mij de ultieme definitie van geluk. Zoals ze zeggen: “A match made in heaven.” 🙂 We plannen veel van onze vrije tijd in functie van de trainingen. En als we een rustdag hebben, gaan we vaak kijken naar wedstrijden. Wanneer we op reis gingen naar Italië, zochten we bijvoorbeeld eerst een CrossFit box in de buurt van het Gardameer, en pas daarna legden we onze verblijfplaats vast. Zo konden we ook tijdens onze vakantie blijven trainen en leerden we een paar locals kennen.

Tom en ik kochten samen een leuk appartementje in Deurne, en zo kwam ik bij onze CrossFit Moves terecht. Ook hier gaat het oefenen en bijleren verder. Sinds ik hier lid ben, heb ik bijvoorbeeld mijn eerste kipping pull-up gedaan!! *trots* 🙂 CrossFit Moves is een box met een superleuke sfeer, topcoaches en geweldige leden. Ik ervaar het dan ook als erg waardevol dat ik hier deel van kan uitmaken.

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!