Het verhaal van Lore

Het verhaal van Lore

Even voorstellen:

Ik ben Lore Vanmarcke: volleybalster, leerkracht, 25 jaar oud en samenwonend in Antwerpen met mijn gewéldig lief Stef Brys. Sinds 16 mei 2018 zijn wij lid bij CrossFit Moves. Voordat ik begon dacht ik: “CrossFit is niks voor mij…” Maar nu, 5 maanden later zijn ik en mijn vriend samen 20kg (!) afgevallen!

Wil jij weten hoe wij in 5 maanden samen 20 kg afgevallen zijn met CrossFit en voedingsadvies van Marlies van EatGoodFeelGood? En wil je weten waarom ik nu zo dol ben op CrossFit en ik praktisch niet meer zonder kan Lees dan mijn verhaal.

Dat moment wanneer je samen 20 kilo zwaarder bent geworden

Op een mooie lentedag in februari 2018 gingen mijn vriend en ik samenwonen in Deurne. Elk weekend nog ten volle bezig met ons volleybalseizoen en genietend van het samenwonen begonnen we aan ons avontuur. Na enkele weken koken voor en met dachten we dat we gezond bezig waren…

We kwamen echter tot de conclusie dat er bij samenwonen niet alleen liefde maar ook wat kilootjes bij waren gekomen. Ons volleybalseizoen ging ten einde en wij besloten om niet zwaarder te worden zoals het cliché van het net samenwonen, maar juist gezonder en fitter door het leven te gaan.

Stef kwam met het idee om langs Marlies (EatGoodFeelGood) te gaan en zo dus afspraak bij Marlies. Bij haar deden we ons verhaal, kregen we onze eerste info en onze eerste fitmeting. Had Marlies toen gezegd dat wij over 5 maanden 20 kilo vet minder zouden hebben… Dan had ik ze gek verklaard!

Na een moeilijke dag, moet je jezelf niet naar de fitness slepen, geen uren daar staan afzien, maar kan je een uurtje in een CrossFit box alles geven en zelf krijg je energie met bakken terug.

“Niks voor mij, een CrossFit workout” dacht ik. Tot ik het probeerde…

Na onze tweede afspraak, kwamen we uit het kantoor van Marlies en zagen we meerdere mensen afzien tijdens een CrossFit sessie. In mijn gedachten: “Pff… CrossFit, dat is niets voor mij. Zo wat met gewichten liggen gooien en dan een bodybuilder worden zeker? Nope, niets voor mij.”

Mijn vriend daarentegen was heel enthousiast en zei dat we het eens konden proberen.

Ons volleybalseizoen liep toch ten einde en we konden deze sport samendoen.

Ik sta voor veel dingen open en dacht: “Een keertje proberen kan toch geen kwaad.” Niet tot het besef komend dat ik de CrossFit bacterie ging overkrijgen en niet meer zonder zou kunnen. 🙂

Mijn eerste ervaring met CrossFit

Startend aan een CrossFit training met een bezemsteel en PU-buis terwijl de anderen daar met een gewichtsbar en -schijven oefeningen bezig waren, een halfuurtje met een WOD keihard afzien, … Ja het was leuk, veel leuker dan ik dacht en had het ook verkeerd ingeschat.

Het was niet met zotte gewichten beginnen gooien (we begonnen namelijk met een PU-buis als gewicht), er waren geen zotte bodybuilders aanwezig, iedereen was enthousiast, er was een geweldige begeleiding aan coaches, … kortom geen nadelen én heel leuk!

Waarom we besloten een abonnement te nemen

Zowel mijn vriend als ik hadden een nieuwe sport gevonden en gingen een abonnement aan. Na enkele weken begonnen we met meer gewicht en ging alles keer per keer beter. Je ziet jezelf echt groeien, sterker en sneller worden.

Per sessie ben je een uur bezig: opwarmen, WOD en krachtgedeelte. Ideaal te combineren met een druk leven en een andere sport zoals onze volleybal. Ondertussen zou CrossFit niet meer weg te denken zijn voor ons.

Na een moeilijke dag, moet je jezelf niet naar de fitness slepen, geen uren daar staan afzien, maar kan je een uurtje in een CrossFit box alles geven en zelf krijg je energie met bakken terug.

De redenen waarom we blijven kiezen voor een CrossFit training!

Ikzelf merk een geweldig verschil in mijn spel van volleybal. Vorig seizoen was ik enorm moe na een wedstrijd, sprong ik niet zo hoog en dacht ik dat ik niet zo hard kon aanvallen. Maar nu kan ik wél hard aanvallen, spring ik wél hoog, blok ik andere aanvallers hard af en ben ik niet moe na een match (zelf een match van 5 sets).  Echt waar!

En als je me niet gelooft, moet je het zelf maar eens proberen en langskomen bij CrossFit Moves 😉 En waarom juist CrossFit Moves?

  • Een toffe bende van leden
  • Geweldige en grappige coaches die je bij staan indien er iets niet duidelijk is en jou begeleiden op ieders niveau (van beginneling tot gevorderden)
  • Marlies’ voedingscoaching van EatGoodFeelGood helpt je om je doel te bereiken
  • De CrossFit dog Q (te schattig & lief voor woorden)
  • De schoonste box van ’t Stad!

Voor alles: een DIKKE MERCI!

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!