Het verhaal van Lilia

Het verhaal van Lilia

Member of the month Lilia Robles at CrossFit Moves

Lilia is al langer geïnteresseerd in CrossFit, maar begon pas toen ze ging studeren. Vanwege haar studie is ze momenteel in het buitenland en ze was op zoek naar een sport die haar naar verschillende landen zou kunnen brengen. Daarom heeft ze voor CrossFit gekozen. Lees hier het verhaal van Lilia.

Ik beoefen ritmische gymnastiek sinds mijn vierde. Bovendien heb ik al verschillende sporten geprobeerd, zoals atletiek, volleybal of rugby. Maar gymnastiek is mijn favoriete sport omdat het een zeer complexe sport is. Het vereist mobiliteit, techniek, teamgeest, mentale weerbaarheid en nog veel meer. CrossFit is heel anders dan andere sporten die ik heb geprobeerd. En met CrossFit heb ik al deze kwaliteiten herontdekt. Het geeft mij veel motivatie en steun dat we in één uur les kunnen trainen met mensen van alle niveaus en leeftijden.

Ik heb voor CrossFit Moves gekozen omdat ik mij al vanaf mijn eerste proefles heel welkom voelde. Het is een hechte gemeenschap van gelijkgestemden.

Het is ook een groot pluspunt dat alle coaches les kunnen geven in het Engels. Ik heb geen precieze doelen met betrekking tot mijn gezondheid. Ik probeer gewoon fit te blijven en regelmatig te sporten. CrossFit Moves helpt mij duidelijk om deze doelen te bereiken. De programmering is echt goed doordacht en als je meerdere keren per week komt weet je zeker dat je alle delen van het lichaam hebt kunnen trainen.

CrossFit gaat over uitdagingen. Er zijn complexe bewegingen, maar er zijn altijd variaties en schaalmogelijkheden. Ik zie het als een spel en om beter te worden moet ik altijd een bepaald niveau bereiken. Soms kost het tijd, motivatie en discipline, maar het hoort bij het spel en de kwalitatieve coaching helpt mij hier zeker bij.

Deze winter heb ik met andere leden een koude duik genomen in een zwemvijver. Het water was amper 2 graden en je zag het ijs drijven. Dit was de eerste keer en eigenlijk een mijlpaal. Ik weet niet of ik het zou hebben gedaan zonder de motivatie van andere leden. Het was een heel mooi en bijzonder moment om met elkaar te delen.

Mijn favoriete training is er een die je mentale weerbaarheid op de proef stelt. Eén waarbij je jezelf tot het uiterste moet kunnen drijven en je grenzen moet verleggen.

Ik wil graag zoveel mogelijk blijven trainen om al mijn moves te unlocken. Mijn uiteindelijke doel is om alle oefeningen RX uit te voeren. Momenteel ben ik daar nog ver van verwijderd, maar dit is een uitdaging die ik zeker wil aangaan.

Tegen andere mensen zou ik zeggen: ga ervoor! Er zijn zoveel voordelen aan het beoefenen van CrossFit. En iedereen kan ermee beginnen.

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!