Het verhaal van Jelle

Het verhaal van Jelle

Voor ik begon met sporten woog ik 85 kg en had ik een vetpercentage van meer dan 20%. Ik voelde mezelf niet goed in mijn vel en ik dacht bij mezelf: “Ik moet hier iets aan doen…” Als ik iets in mijn hoofd heb, dan begin ik er de dag zelf aan en geef ik mij voor de volle 100%.

Vanaf dat moment ben ik op mijn eentje gaan fitnessen, maar dit was ik zeer snel beu, dus het was tijd voor iets anders. Ik ging hardlopen en deed aan krachtsoefeningen met eigen gewichten. Dit gaf voor een tijdje voldoening, maar het voelde al snel te eentonig aan waardoor ik ook dit niet lang vol hield.

Ik moest een sport in teamverband vinden en met veel afwisseling. Ik ontdekte CrossFit via Youtube en na enig zoekwerk online ben ik bij CrossFit Moves uitgekomen. Al snel volgde een gratis proefles. Na de proefles had ik de smaak goed te pakken. De variatie in oefeningen, de leuke sfeer in de box en de goede begeleiding van de coaches hebben me onmiddellijk overhaalt om een abonnement af te sluiten.

De voordelen van CrossFit in combinatie met voedingsadvies

Na enkele maanden CrossFit wou ik ook mijn eetpatroon en -gewoontes aanpassen. Ik kwam in contact met Marlies Huysentruyt van Eat Good Feel Good. Ze gaf me een aangepast voedingsschema met tal van mogelijkheden voor zowel ontbijt, lunch als avondmaal.

De variatie in oefeningen, de leuke sfeer in de box en de goede begeleiding van de coaches hebben me onmiddellijk overhaalt

Het goede hieraan is dat je een houvast hebt en dat je je sportprestaties en voedingspatroon op elkaar kan afstemmen. Marlies staat altijd voor je klaar met advies. Na een aantal weken begon ik me beter te voelen en merkte ik ook met kleine stapjes verandering. Ik heb hierna nog enkele opvolg consultaties gehad verspreid over verschillende maanden en mijn resultaat werd alleen maar beter. Dit bleef me motiveren om door te gaan tot mijn streefdoel bereikt was.

Mijn streefdoel was om mijn vetpercentage te verminderen tot 12%. Ik heb mijn streefdoel na een periode van 9 maanden bereikt door veel doorzettingsvermogen, intensief te sporten en een gezonde levensstijl op te bouwen. Ik heb momenteel een vetpercentage van 10,8%. Dit bewijst dat iedereen met de juiste steun en motivatie zijn of haar doel kan bereiken.

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!