Het verhaal van Christel

Het verhaal van Christel

Waarom doen mensen CrossFit? Wat betekent het voor hen, in hoeverre beïnvloedt het hun leven, wat hopen ze ermee te bereiken, hoe lang doen ze het al,… een hoop vragen die ieder van ons voor zichzelf kan beantwoorden, maar we zijn allemaal wel een beetje benieuwd naar de ervaringen van onze mede-leden.

Hieronder lees je het verhaal van Christel, een leuke, goedlachse dame die al meer dan vier jaar lid is bij ons in de gym en die drie tot vier keer per week met veel goesting een WOD komt doen.

Ik heb CrossFit leren kennen via een programma op televisie. Direct een mail gestuurd en ik mocht komen. Ik ben naar mijn eerste proefles CrossFit vertrokken met het gedacht, dat gaan daar allemaal halve bodybuilders zijn die daar rondlopen, maar tot mijn verbazing waren er meer vrouwen dan mannen aan het trainen.

De eerste les word je natuurlijk wat gespaard, maar de begeleiding en de uitleg was super, je werd er niet gepusht zwaar te gaan en er werd gezien tot hoever je kon en dat technisch alles juist uitgevoerd werd. Ik vond het geweldig, zwaar maar geweldig.

De eerste weken heb je spierpijn op plaatsen dat je niet eens wist dat je daar spieren had zitten, maar dat betert, je lichaam past zich snel aan. Bij CrossFit telt de term: ‘love it or hate it’ en I loved it! Ik was verkocht.

Ik ben ondertussen vier jaar bezig en het voordeel van CrossFit is dat je je grenzen gaat verleggen, je wilt altijd toch dat beetje zwaarder proberen en je merkt dat je ook snel vooruitgang boekt. Je gaat automatisch op je eten letten, gezonder eten, je wordt strakker, leniger en sterker en dat geeft een super gevoel.

Ik kom elke week drie à vier keer met veel plezier trainen en hoop het nog lang te doen. Elke les is afzien, maar dat is nu juist waar wij allemaal voor komen , zodat je achteraf kan zeggen: ‘ik heb het toch weeral gedaan’ en je gaat moe, maar met een super gevoel naar huis.

CrossFit is een verslaving!”

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!