Het verhaal van Bert

Het verhaal van Bert

De man die nooit moe wordt en voor wie geen enkele inspanning teveel is. CrossFit is voor hem een dagdagelijkse bezigheid en het veranderde zijn leven voorgoed. Ondanks de zware kuitblessures die hij aan beide benen opliep tijdens zijn vroegere carrière als competitie waterskiër zet hij knappe prestaties neer in de Masters divisie in talrijke CrossFit throwdowns. Keep on going Jerommeke!

In december 2014 wou ik terug gaan sporten en ik kwam in contact met CrossFit door iemand die het me aanraadde. Ik was op dat moment 45 jaar oud. Helemaal geen idee wat CrossFit was nam ik mijn eerste proefles en voor ik het wist zat ik drie dagen per week bij CrossFit Moves.

In de zomer 2015 die erop volgde werd de Antwerp Throwdown gehouden. Ik deed voor de eerste keer mee aan een qualifier. Ik was toen net 6 maanden bezig, maar ging al 5 dagen in de week naar CrossFit Moves. Ik deed vol goede moed mee met de RX divisie en ik zal nooit vergeten dat het me 13 minuten tijd koste om 100 double-unders te doen en ik was er nog niet… Velen wisten toen nog niet dat ik aan beide voeten een gescheurde achillespees heb.

Sinds de Antwerp Throwdown groeide ook mijn interesse in wedstrijden en begon ik 7/7 te trainen. Een jaar later in 2016 schreef ik me opnieuw in. Ik eindigde in de top 25 en begon in dat najaar ook nog te focussen op extra krachttraining. Dat najaar deed ik voor de eerste keer de Masters Throwdown mee, een wedstrijd voor de 40 plussers (jaja, ik was de 40 reeds gepasseerd toen ik met CrossFit begon).

Met de hulp van de supporters knalde ik me er doorheen en deed zelfs 70 double-unders in 3 minuten en ik had er met volle teugen van genoten.

Met de Master Throwdown in 2017 haalde ik met een beetje geluk mijn eerste echte wedstrijdervaring. Het was spannend zo een eerste wedstrijd! En met de hulp van de supporters knalde ik me er doorheen. Ik deed zelfs 70 double-unders in 3 minuten en ik had er met volle teugen van genoten. Ik behaalde op die wedstrijd de 11de plaats! In het voorjaar van 2018 stond mijn tweede wedstrijd voor de deur met een 10de plaats als resultaat. Tijdens die wedstrijd slaagde ik er zelfs in om mijn pistol squats te doen! Dit alles met slechts 4 jaar CrossFit ervaring en op 48 jarige leeftijd!

Hoe helpt CrossFit in mijn dag-tot-dag leven?

Buiten al die fantastische sportprestaties bedenk je je misschien wel: Hoe helpt dit nu in het dagdagelijkse leven en voor je werk? Mijn werk als zelfstandige elektricien eist aardig wat fysieke inspanning. Sinds ik CrossFit beoefen gaat dit zoveel vlotter en beter dan voorheen. Zelfs na een lange en zware werkdag kan de avond WOD er nog steeds bij. Bovendien blijk ik nog steeds voldoende energie over te hebben.

Door mijn gescheurde achillespees in beide voeten heb ik jaren niet meer op mijn tenen kunnen staan. Ook op één been staan was allesbehalve eenvoudig. Vandaag gaat dit een heel stuk beter en dat allemaal dankzij CrossFit. Het vraagt allemaal veel inzet en doorzettingsvermogen. Ook voeding speelt een belangrijke rol bij CrossFit.

Ik hoop dat ik een inspiratie kan zijn. Als ze me 4 jaar geleden zouden vragen of ik dit allemaal zou kunnen zou ik zeggen: “Ben je gek?!” Maar met de nodige inzet en toewijding kan je veel meer bereiken dan je soms durft dromen. De fantastische begeleiding van de coaches en voedingsdeskundigen zorgen ervoor dat je elk doel kan behalen. CrossFit Moves is een hechte groep en je voelt je er heel snel thuis!

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!