Het verhaal van Bart & Annabel

Het verhaal van Bart & Annabel

Eerst sceptisch over CrossFit. Nu bijna veteranen in onze CrossFit box. Fitter dan in hun 20’s en sterker als koppel. Hieronder volgt het verhaal van onze leden Bart en Annabel.

Wil je direct het verhaal van Bart lezen? Klik dan hier. Om ineens te skippen naar het verhaal van Annabel klik je hier.

Het verhaal van Bart

Voor ik met CrossFit begon, stond ik op sportief vlak al een tijdje op non-actief. Annabel had mij al eens verteld over CrossFit, maar ik had er eerlijk gezegd geen oren naar. CrossFit? Wat is dat nu weer?!

Een of andere Jane Fonda die vooraan jumping jacks staat te doen op disco muziek en iedereen doet gezellig mee!? Nee dank u.

Enige tijd later kwam ik echter tot het besef dat ik wel iets moest gaan doen om niet vast te roesten en ondertussen had ik ook al wel een beter beeld van wat CrossFit nu eigenlijk is, dus we besloten een proefles te gaan doen.

Vanaf dat moment was ik verkocht. Dit is iets voor mij! De combinatie van krachttraining en cardio werkt heel goed, en maakt alles plezant. Niet nadenken over ‘heb ik wel zin in die of die oefening’, gewoon doen!

Niet enkel de leuke oefeningen komen aan bod maar ook de minder leuke (lees: je zwaktes) en de twee zitten zo random door elkaar geprogrammeerd dat je toch aan alles werkt. Door het feit dat je individueel afziet, maar dan samen met anderen, ontstaat er een verbondenheid onder elkaar en dat maakt CrossFit net zo bijzonder.

We zijn nu 2,5 jaar bezig met CrossFit en ik ben een stuk sterker geworden, ik ben fitter dan in mijn 20’s, ik kan soms eens een RX meepikken (de workout op gevorderd niveau afwerken) en ik zie nog steeds de uitdaging en de groeimogelijkheden voor mezelf.

Bij het lopen hang ik echter nog steeds achteraan… maar we werken eraan  😉

Het verhaal van Annabel

Ik heb altijd heel graag gesport en beweeg graag en veel. Mijn dagelijkse woon/werk verplaatsing doe ik met de fiets (20km/dag) en ik heb altijd veel gelopen. Ik was een jaar of 4 geleden aan het trainen voor mijn eerste marathon, had al enkele 10miles en een halve marathon met succes uitgelopen.

Maar ik ben heel blessuregevoelig. Mijn scheenbeenvlies ontsteekt gemakkelijk en na een stressfractuur in een voetbotje moest ik mij neerleggen bij het feit dat lopen te zwaar en te eentonig belastend is voor mijn lichaam.

Daarna ben ik intensief yoga gaan beoefenen. Zeer goed tegen blessures en heel zacht voor het lichaam. Eerst ging dat goed en was het voldoende, maar uiteindelijk bleek het toch te zacht. Na een tijdje kon het mijn honger niet meer stillen.

Ondertussen had ik Bart kunnen overtuigen om eens CrossFit te proberen en voila, we hadden allebei onmiddellijk een klik. Ik hou van het krachtige van CrossFit. Dit is voor vrouwen met ballen. Als je je zorgen maakt over je nagellak en je kapsel, dan zal je het hier moeilijk krijgen. Ik hou van het feit dat je aan jezelf kunt bewijzen dat je meer kan dan je dacht, en dat je sterker bent dan je denkt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Als je je zorgen maakt over je nagellak en je kapsel, dan zal je het hier moeilijk krijgen.

Ja, je tong hangt op de grond na de derde ronde, maar je weet dat je er straks vanaf bent, dus kom, die 2 laatste rondes kunnen er ook nog bij. Gewoon voortdoen, stuk per stuk afwerken. Uiteindelijk kom je er wel. En zowaar: je hebt nog voortgedaan en het geeft veel voldoening als je na de workout ligt uit te puffen, maar beseft dat je alles hebt gegeven, en je weer jezelf hebt verbaasd met doorzettingsvermogen en mentale kracht.

De fysieke kracht, die komt automatisch mee natuurlijk. En dat is ook heel fijn om te volgen. Op het vlak van Olympisch gewichtheffen, maar ook bijvoorbeeld een simpele pull-up of mooi strak pompen zonder de knieën te gebruiken zijn kleine doelen waar je toch maandelijks vooruitgang in ziet.

Het maakt me blij en trots over wat ik kan, zowel fysiek als mentaal. Nog een absoluut pluspunt als koppel, is dat Bart en ik deze hobby en sport samen kunnen uitoefenen. Geen aparte lessen voor mannen/vrouwen of beginners/gevorderden. We doen hetzelfde op hetzelfde moment, maar met andere gewichten, aangepast aan onze fysiek.

We zien samen af en voelen ons allemaal even heroïsch na een afmattende workout, en dat schept niet alleen een band met de andere atleten, maar ook met elkaar. Wanneer is de volgende training?

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!