Het verhaal van Ann

Het verhaal van Ann

Ann CrossFit al 4 jaar en heeft onlangs het programma “Van Hesp naar Hunk” van CrossFit Moves in samenwerking met Marlies van Eat Good Feel Good, afgerond. Haar resultaten?

  • 10 kg vet kwijt (en het blijft eraf)
  • Geen middag dipjes meer op het werk
  • Fysiek en mentaal sterker dan de voorbije 20 jaar
  • Nieuwe mindset en duurzame eetgewoontes

Hieronder volgt het verhaal van Ann.

Hoe ik CrossFit heb gevonden

Ik ben altijd sportief geweest, joggen, badmintonnen, …  Maar door een peesontsteking in mijn heup (geen oplossing na kinesist, inspuitingen,…) heb ik 2 jaar stil gelegen. Daarbij kwam dat mijn leven helemaal op zijn kop werd gezet en ik moest mijn emoties kwijt. Ik moest terug sporten, maar wat? Badmintonnen was ik beu en ik kon mijn gedachten er niet bij verzetten.

En toen zag ik de uitzending van Karen Damen in het programma “Perfect” die een CrossFit training bijwoonde. En ja, dat zag er iets voor mij uit… afzien en een uur alles geven. En diezelfde week heb ik een afspraak gemaakt voor een proefles. En het was zalig… kei hard afzien en een uur niet denken aan mijn zorgen.

Dat ik 5 dagen stijf was, nam ik er graag bij ☺. En zelfs na 3 weken CrossFit had ik totaal geen pijn meer in mijn heup!

Het heeft mij op zoveel manieren geholpen: fysiek werd ik sterker, geen pijn meer in mijn heup en mentaal werd ik ook sterker. Ondertussen doe ik dit al 4 jaar en doe ik het nog altijd even graag. Het gevoel dat je krijgt na de WOD dat je het gehaald hebt en dat je jezelf weer verder hebt geduwd, is gewoon zalig.

Voedingsadvies van Marlies

Toen ik vorig jaar zag dat Marlies voedingsadvies gaf bij de CrossFit, bleef dit in mijn hoofd rondspoken. Ja, ik weeg wat te veel (ben niet dik, maar er is toch ne pak aan), ik wil graag vermageren, maar hoe? Zou dat echt zoveel helpen? En blijven die kilo’s er dan ook echt af? Plots kon je je inschrijven voor de challenge “Van Hesp Naar Hunk” (In navolging van de broers Coppens die de uitdaging naar onderbroeken model aangingen).

Ja, dit is mijn kans. Dit moet ik gewoon proberen. Het leek mij een interessant experiment. Wat kan ik van mijn lijf verwachten op 8 weken?  Voedingsadvies op maat én in groep, met om de 2 weken controle om mij op het juiste spoor te houden. En met een klein hartje schreef ik mij in.

Ik ging naar de eerste afspraak zonder echt doel (ik wou wel ongeveer 4 kg afvallen), maar Marlies had de lat ineens laag gelegd. Er moest maar liefst 7 kg vet van af.  Ik kreeg een duidelijk voedingsschema en dat ging mijn houvast zijn voor de volgende 8 weken.

De resultaten

  • Ik leerde anders te eten, om keuzes te maken, dat je van de juiste dingen nog altijd veel mag eten en om af en toe te zondigen.
  • De kilo’s (puur vet) vlogen eraf en ik voelde me mooier en sterker.
  • Ik had ook geen middagdipjes meer op het werk.
  • En ook het groepsgevoel gaf een extra stimulans. Zo konden we lief en leed samen delen.
  • Uiteindelijk ben ik na 9 weken 10kg kwijt geraakt en ze blijven eraf!!!
  • Het voedingsschema heeft een vaste plek gekregen op de ijskast en ik heb nieuwe gewoontes aangeleerd. Ik heb er nu zelfs spijt van dat ik dat niet vroeger heb gedaan.

Letterlijk lifechanging

Het klink misschien melig, maar CrossFit en voedingsadvies hebben echt mijn leven veranderd. Niet alleen ben ik nu fitter en lichter dan in de voorbije 20 jaar, maar het heeft ervoor gezorgd dat ik zowel fysiek als mentaal sterker in het leven sta. Ik blijf fan! 

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!