Wat als je geblesseerd bent?

Wat als je geblesseerd bent?

Vele leden vragen zich af wat ze moeten doen als ze gekwetst zijn: kan/mag ik nog komen CrossFit trainen? Zijn er alternatieve trainingsmogelijkheden? Mag ik sporten met pijn? Heeft het zin om verder te doen? In onderstaand verslagje probeer ik wat verduidelijking te geven:

De coaches bij CrossFit Moves proberen al onze gekwetste leden aan te moedigen om toch deel te nemen aan de WOD’s, omdat er tal van voordelen verbonden zijn aan trainen, zelfs al heb je beperkte mogelijkheden. Beweging creëert een positieve hormonale stimulatie die een hele waaier van factoren kan beïnvloeden gaande van je lichaamsgewicht tot je positieve geestesgesteldheid. Al zal de aard van je kwetsuur bepalen wat er mogelijk is, het doel blijft hetzelfde: probeer alle variabelen in de workout zo dicht mogelijk te benaderen.

Pijnvrij bewegen is je belangrijkste leidraad. Het is de taak van de coach om het verloop van een beweging aan te passen als je ze niet volledig kan uitvoeren. Het beste is het zoeken naar een soortgelijke beweging. Het is de bedoeling dat de bewegingen gevarieerd en uitdagend zijn en blijven.

Zelfs bij oefeningen uitgevoerd met 1 van de 2 ledematen (bijvoorbeeld bij een gekwetste knie), zal er verminderde atrofie (spierafbraak) optreden aan het gekwetste been. Eén van de vele voorbeelden van het aanpassen van een gecombineerde oefening naar een enkelvoudige oefening is: het omzetten van een thruster naar een front squat of een pushpress.

Praat erover met de coaches, ons paramedisch opgeleid team voorziet je van professioneel advies en is creatief met het zoeken naar op maat gemaakte oplossingen.