Alles wat je moet weten over de Antwerp Throwdown

Alles wat je moet weten over de Antwerp Throwdown

Wat is het? De Antwerp throwdown is een een fantastisch evenement, dit jaar 2 dagen lang, op 20 en 21 augustus. We zijn ondertussen toe aan de derde editie. Op dag één strijden de elite atleten voor de zege, op dag twee is er een scaled competition waar iedereen aan kan deelnemen, aangemoedigd door vele supporters. Naast de competities die van ’s morgens tot s’ avonds lopen is er ook randanimatie: foodtrucks, DJ’s, vendors met kleding accessoires, en heel veel leuke mensen!

Hoe werkt het?

Om op de finale te mogen staan moet je je eerst kwalificeren. Dit kan tijdens het CrossFit Moves clubkampioenschap van 2 juli. De WOD’s van het clubkampioenschap zijn dezelfde van die van het Antwerp Throwdown.

Wij regelen alles: de zaal, materiaal, judges: het enige wat je moet doen is komen opdagen en de WOD knallen! Achteraf is er een barbecue (burgers & dogs) en feestje: dit is gratis voor de deelnemers van de qualifier (en 15 euro voor de anderen).

Registreer jezelf via https://www.eventbrite.com/e/the-antwerp-throwdown-2016-tickets-22593210902!

Registeren kan tot 15 juni!

Kan ik, als beginnende CrossFit atleet, ook deelnemen?

Ja! Sterker nog, eigenlijk zou je moeten deelnemen! De oefeningen in de gescalede WOD’s zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens de competitie zal je merken wat je sterke punten en minder sterke punten zijn. Dit kan dan de basis zijn om verder te werken en je als CrossFit® atleet verder te ontwikkelen!

Waarom zou ik deelnemen?

Om te beginnen is het goed om als sporten een doel te hebben waar je de komende weken/maanden naar toe kan werken. Het clubkampioenschap en de throwdown kan zo’n doel zijn! Bovendien kan je, wanneer je jezelf registreert een prachtige prijs winnen: een nieuwe garderobe, ter waarde van 1300 euro, geschonken door onze hoofdsponsor Reebok!

Tenslotte kan je ook je box een plezier doen door deel te nemen: de box die het meeste punten scoort op de qualifier krijgt immers een cheque van 500 euro, geschonken door Crossmaxx, om extra materiaal aan te kopen!

Hoe bereid ik me het best voor?

Joeri heeft bij het opmaken van de programming voor de komende 6 weken rekening gehouden met de datum van het clubkampioenschap en throwdown. Regelmatig komen trainen (3 à 4 keer per week), jezelf verzorgen en goed recupereren is the key to succes!

Veel plezier tijdens de voorbereiding en… tot in de box !