Het verhaal van Raf

Het verhaal van Raf

Volgens mij is het 3 jaar geleden dat ik met CrossFit begon. Ik had geen flauw benul wat het was en ik had geen flauw benul dat ik er zo verzot op zou zijn. Maar eerst even terug in de tijd…

Sinds mijn 16e levensjaar maakte ik voor de eerste keer kennis met een lumbago. Deze trouwe vriend zou me vanaf toen voor lange tijd achtervolgen en me ook voorstellen aan zijn grotere broer: hernia genaamd. Eigenlijk ben ik nooit echt heel sportief geweest. Af en toe eens wat zwemmen en heel af en toe een beetje fitness of squash. Een volgende hernia diende zich enkele jaren later aan. En daarna nog eens … en nog eens…Gelukkig bleef ik gespaard van een operatie, maar ik was wel een vaste klant bij de kinesist en de apotheek.

Op een dag vertelde een vriend me over CrossFit. Dit moest ik eens proberen! Mijn conditie was goed, want ik ging frequent naar festivals en clubs om daar mijn conditie door middel van dans op “niveau” te houden.

Hij vertelde me over kettlebells en deadlifts, een uurtje intens trainen, afzien, zweten, … Echt aantrekkelijk klonk het niet en mijn eerste reactie was: “Zot! En mijne rug?” Maar hij overtuigde me dat er goede begeleiding was en dat ik me niet te veel zorgen hoefde te maken. Het wordt aangeleerd om alles volgens de perfecte houding te doen, waardoor je fitheid en lenigheid zal optimaliseren.

Na enkele maanden CrossFit kon ik sinds maanden (of waren het jaren?) mijn kousen terug rechtstaand aan doen.

Jawel, voordien kreeg ik mijn rechterkous niet aan zonder te zitten of te liggen en door – met de nodige acrobatie – die kous over mijn voet te gooien. Langzaamaan werd ik sterker en leniger. Mijn rugkwaaltjes verdwenen. Ik voelde me fysiek en mentaal sterker en ik snakte naar meer.

Ik paste mijn voeding aan en merkte dat de WOD’s (af en toe) nog beter gingen. Ik had het nooit gedacht, maar CrossFit heeft een enorme impact gehad op mijn leven(stijl). Was het niet dat ik daar een ongelooflijke vrouw ben tegengekomen waarmee ik 2 jaar later nu een eerste kindje verwacht. In augustus dus een nieuw lid erbij!

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!