Het verhaal van Koen

Het verhaal van Koen

Koen is sinds kort een jaar lid bij CrossFit Moves en hij heeft ondertussen al meer dan 100 workouts achter de rug. Hij heeft op korte tijd al het ene doel na het andere verwezenlijkt en hij blijft er voor gaan. Lees hier het verhaal van Koen.

In het verleden deed ik samen met een paar vrienden vooral aan individuele fitness. De kennis over oefeningen werd voornamelijk mondeling doorgegeven en er was weinig echte coaching. Het draaide vooral om het tillen van zoveel mogelijk gewicht zonder veel aandacht te besteden aan gecombineerde oefeningen of complexere series. Op een gegeven moment ben ik gestopt en heb ik nooit echt de draad weer opgepakt. Toch begon het weer te kriebelen om serieus te sporten en enkele vrienden van mij doen aan CrossFit. Dat sprak me ook wel aan. Vooral de combinatie van kracht, techniek en conditie en de variatie in oefeningen. Ik besloot een proefles te nemen bij CrossFit Moves en ben sindsdien blijven hangen.

De combinatie van kracht, techniek, conditie en de variatie in oefeningen sprak me enorm aan bij CrossFit.

Bij CrossFit wordt elke sessie in een kleine groep geleid door een coach. Net omdat de groepen niet te groot zijn, krijgt iedereen toch nog voldoende individuele aandacht. Hierdoor worden oefeningen correct uitgevoerd en is er meer balans in het trainen van verschillende spiergroepen. De hogere intensiteit van CrossFit zorgt ook voor een betere calorieverbranding.

Mijn initiële doelen waren om weer actief te worden en gezonder te leven. Wat gewicht te verliezen en mijn conditie te verbeteren. In het begin paste ik niet veel aan qua voeding, maar na het volgen van The Hunk Project, een bootcamp van 8 weken, via CrossFit Moves, heb ik veel bijgeleerd over gezonde voeding en de juiste voedingssupplementen. Ik merkte dat door hier meer op te letten, ik sneller vooruitgang boekte en fitter werd. Het is dus zeker belangrijk om op je voeding te letten wanneer je aan sport doet, met voldoende variatie, veel groenten en vooral veel eiwitten.

Ondertussen heb ik na een jaar CrossFit al heel wat doelen bereikt die ik me initieel opgesteld had. Maar mijn grootste uitdaging tot nu toe is techniek en mobiliteit. Techniek vereist veel oefening, maar ik merk dat het elke dag beter gaat. Ik probeer na de lessen altijd extra te stretchen. Mijn doel is nu om alle workouts op RX niveau te kunnen uitoefenen.

Ondertussen heb ik na een jaar CrossFit al heel wat doelen bereikt die ik me initieel opgesteld had en nu probeer ik alle workouts op RX niveau te kunnen uitoefenen.

Ik doe binnenkort voor het eerst mee aan de CrossFit Open. Dit is het hoogtepunt van het jaar voor iedere CrossFit atleet want het wordt gezien als de start van het CrossFit sportseizoen. De Open duurt 3 weken en bestaat uit één workout per week. Iedereen kan hier aan meedoen en dit is een leuke manier om in contact te komen met competities. Mijn doel is om de oefeningen zo goed mogelijk te kunnen doen en zo weinig mogelijk te hoeven schalen.

Ik vind dat de andere leden bij CrossFit Moves erg vriendelijk zijn en altijd open staan voor vragen. Ze zijn gepassioneerd over de sport en bieden graag advies en hulp waar nodig. Het is een leuke groep waarin ook ruimte is voor plezier naast de trainingen. Zo ben ik er ook in geslaagd om double-unders, toes to bar en snatches onder de knie te krijgen.

Als ik een favoriete workout of oefening moet kiezen, zou ik zeggen dat ik bench presses en deadlifts leuk vind. Dit zijn relatief eenvoudige oefeningen waarbij je veel gewicht kunt tillen. Ook heb ik hier al ervaring mee vanuit mijn eerdere fitness routine, dus kon ik hier snel in meegaan. In ieder geval zou ik zeggen: wees niet bang om te beginnen, boek je proefles en weet dat er voor elke oefening een aangepaste versie bestaat, zodat je toch kunt meedoen met de rest.

Wil jij ook gebeten worden door de CrossFit microbe? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles. Tot binnenkort!