Fitte mensen zijn tevreden mensen

Fitte mensen zijn tevreden mensen

Corona is lelijk aan het huishouden, de pandemie teistert onze aardbol op vele plaatsen. Wat de toekomst brengt kan niemand voorspellen. We zoeken allemaal naar een houvast en wat positieve zekerheid. De harde realiteit is echter dat niemand ons die kan bieden.

Ons lichaam is een instrument dat we kunnen sturen en regelen.

Daarom is het van cruciaal belang dat we bij onszelf beginnen. Ons lichaam is een instrument dat we kunnen sturen en regelen. In plaats van met een mondmasker op te zitten wachten op een vaccin terwijl de coronakilo’s eraan dikken, is het misschien vandaag de moment om in actie te schieten!

Gebruik deze moeilijke periode en de extra tijd die nu beschikbaar is! We mogen niet op familiebezoek, de restaurants, café’s, filmzalen en winkels zijn dicht, sommige mensen kunnen zelfs niet gaan werken. Al deze gratis beschikbare extra momenten bieden ons de kans om te bewegen, te sporten en gezonder te eten.

Wat je ervoor terugkrijgt is fenomenaal

Als je regelmatig beweegt en gezond eet dan leef je langer en blijf je langer in een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Obesitas vergroot de kans op depressies. Hoe zwaar je bent is bijna altijd het gevolg van je eigen keuzes en handelen: verkeerde voeding (suiker, alcohol,…) te weinig beweging (sofa hangen, facebook, instagram, netflix).

Bij beweging komen endorfines, dopamine en serotonine in het lichaam vrij; exact de stoffen die geregeld in antidepressieva worden gebruikt.

Het is dus tijd voor actie! Neem het heft zelf in handen. Het is DE MOMENT om als persoon sterker, levenslustiger en weerbaarder te worden. 

Fitte mensen zijn tevreden mensen: Ze creëren een gezonde community, zoals onze  CrossFit Moves-community er één is en dragen bij tot een sterke maatschappij die goed gewapend is tegen virussen en ander kwaad van buiten af.