5 redenen waarom sporten op het werk in iedereens voordeel is

5 redenen waarom sporten op het werk in iedereens voordeel is

  1. Sportende collega’s verzuimen over 4 jaar gemiddeld 20 dagen minder
  2. Ziekteverzuim daalt gemiddeld af van 9% naar 2%
  3. Sportende werknemers zijn gemiddeld 12,5% productiever
  4. Het verbetert de moraal en samenwerking van collega’s onder elkaar (Stress is namelijk aannemelijk lager onder sportende collega’s)
  5. Werknemers zijn tevredener en loyaler als hun bedrijf tegemoetkomt in de vergoeding voor een fitnessabonnement

“Maar waarom hebben we dit nodig?” Vraag je jezelf misschien af…

Veel Belgische bedrijven hebben een gezondheidsprobleem

Het is dramatisch gesteld met de sportiviteit van onze werknemers: ze doen steeds meer zittend werk, ze komen nauwelijks achter hun pc vandaan en ze bewegen ook na het werk te weinig. Minder dan een kwart verricht regelmatig lichamelijke inspanningen. En dat levert problemen op.

Als de gezondheid en fitheid van werknemers niet verbetert, dan liggen namelijk gezondheidsrisico’s op de loer: een slechte conditie, stress, RSI, chronische aandoeningen en toenemend ziekteverzuim. Dit heeft ook zijn gevolgen voor uw bedrijf… Wat als werknemers nu eens konden sporten voor-, na- of zelfs tijdens werktijd?

Bedrijfsfitness is een opkomende trend bij innoverende bedrijven in België

Wat zou dat betekenen als de werkgever een handje zou helpen om mensen aan het sporten te krijgen? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en wij hebben de feiten eens op een rijtje gezet.

Voordelen van sportende werknemers

  • Over 4 jaar verzuimen sportende werknemers gemiddeld maar liefst 20 dagen minder
  • Door te sporten neemt het ziekteverzuim gemiddeld af van 9% naar 2%
  • Sporten verhoogt de arbeidsproductiviteit gemiddeld met een percentage van 12,5%
  • Zittende werknemers profiteren nóg meer dan gemiddeld van regelmatig sporten – heeft u dus een kantoor met veel zittende werknemers dan verzuimen zij nog minder en worden zij nog productiever
  • Stresssymptomen nemen af bij sportende werknemers waardoor de algemene moraal verbeterd en hun communicatie met collega’s soepeler verloopt.

Bedrijfsfitness stimuleren

Het belangrijkste resultaat uit onderzoek is: ruim 50% van de werknemers ziet graag een beloning in de vorm van (korting op) een fitnessabonnement. Sporten is iets wat mensen graag doen, maar velen kunnen helaas niet de tijd maken om buiten hun werk om nog naar de fitness te gaan.

Hun dagen zijn druk en gevuld met werk, familie en vrienden. Allemaal essentiële onderdelen voor een gezond leven. Sporten lijkt dan een luxe waar een van die 3 voor opgeofferd moet worden. Slimme bedrijven begrijpen dit probleem en helpen hun werknemers gezonder, fitter en productiever te worden door sport abonnementen aan te bieden, ook tijdens de werkuren.

Bij CrossFit Moves hebben we ook al enkele Vlaamse bedrijven mogen verwelkomen die hun werknemers een CrossFit workout hebben laten volgen: Total Belgium SA, De Vlaamse Zwemfederatie, Royal Beerschot hockeyclub,…

CrossFit Moves biedt CrossFit lessen aan op locatie voor bedrijven

CrossFit Moves wil bedrijven en werknemers een handje helpen door overdag op maat gemaakte CrossFit lessen aan te bieden. In onze Elite CrossFit Box aan de Slachthuislaan in Antwerpen ofwel op locatie bij bedrijven. Alle info hierover kun je lezen op onze bedrijven pagina.