Coronacrisis maatregelen zodat je kan blijven sporten als CrossFit atleet (met live updates)

Coronacrisis maatregelen zodat je kan blijven sporten als CrossFit atleet (met live updates)

We nemen voortdurend nieuwe beslissingen over maatregelen die we treffen tijdens de lockdown van deze Coronacrisis. We hebben deze blog gemaakt om alle nieuws rondom onze maatregelen op één centrale plek te brengen zodat je als CrossFit atleet kan blijven sporten en op de hoogte blijft van de huidige situatie.

maatregel 12: Live sessie via Zoom

We gaan vanaf maandag 11 mei testen of online wods via Zoom een succes zijn. Doe je met ons mee? Check dan op de CrossFit Moves members pagina wanneer de sessies plaatsvinden en laat je begeleiden door onze coaches

Met fierheid stellen wij aan u voor: onze fonkelnieuwe grasmat

met schokdempende rubberen onderlaag

donderdag 7 mei: eindelijk nieuws en licht aan het eind van de tunnel.

We onthouden 2 data:

  1. 18 mei: vanaf dan zouden we in groep outdoor mogen trainen. We hebben een gigantische parking dus daar zijn zeker mogelijkheden.
  2. 15 juni: vanaf die datum worden groepslessen indoor opnieuw toegelaten: EINDELIJK TERUG VAN START

We zullen uiteraard de veiligheidsmaatregelen en de social distancing moeten respecteren. Maar we maken ons sterk dat dit zeker mogelijk zal zijn.

woensdag 6 mei: de veiligheidsraad komt bijeen en bepaalt het verdere verloop van de exitstrategie

Helaas wordt er met geen woord gerept over de fitnesscentra en de CrossFitboxen. De onzekerheid blijft knagen.

Maatregel 11: Wat is jouw doel en hoe kan je dat doel op een efficiënte en haalbare manier bereiken? tips en advies met Marlies!!!

Met welke haalbare interventies kan je de werking van je lichaam optimaliseren?

Op vrijdag 1 mei om 9:00u geeft kPNI-therapeut Marlies een live sessie via Zoom. We posten de link op onze CrossFit Moves Lockdown pagina voor al onze betalende leden.

maatregel 10: tag @crossfitmoves in je homewod op Instagram en win een T-shirt van CrossFit Moves!! Op zaterdag 2 mei worden de 10 winnaars bekend gemaakt.

zaterdag 25 april: the Builders @ work

de herendouche
een nieuwe gyproc wand in de damesdouches
toog opnieuw geschilderd. klaar voor Nocco’s, shakes en praatjes

10 PUNTEN WAAROM CrossFit terug MOET KUNNEN

1. Fitness.be, de beroepsvereniging, heeft een degelijk onderbouwd sectorprotocol uitgeschreven, gedragen door de sector.

2. Fitnessclubs zijn bereid om alle regels omtrent hygiëne, social distancing en andere veiligheidsmaatregelen toe te passen zodat men vrij kan sporten en bewegen.

3. Fitnessclubs kunnen werken met een reservatiesysteem waardoor makkelijk op afspraak kan worden gewerkt om overbezetting te vermijden.

4. Fitnessprofessionals zijn gewoon om instructie te geven (zowel naar uitvoering als hygiëne) en beoefenaars zijn gewoon om deze op te volgen.

5. Fitness kan georganiseerd worden zonder persoonlijk contact.

6. Een goede verluchting is sowieso essentieel in fitnessclubs. Indien nodig kan daar bijzondere aandacht voor zijn.

7. Bij een beperkt aantal toegelaten bezoeken per week kan begeleiding en daaraan gekoppelde activiteiten zich verderzetten buiten, thuis, op en naar het werk.

8. Fitnessclubs bereiken in België momenteel meer dan 1 miljoen mensen die de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid. Fitnessclubs zijn perfect geplaatst om mensen te begeleiden naar meer vitaliteit en weerbaarheid in deze corona-tijden. Fysiek, sociaal en mentaal welzijn zijn essentieel.

9. Fitnessbeoefening staat open voor iedere leeftijd en er is bijzondere aandacht en begeleiding voor bepaalde risicogroepen.

10. Afspraken kunnen worden gemaakt voor Personal Training, eveneens rekening houdend met de voorziene maatregelen.

vrijdag 24 april: opnieuw bijeenkomst van de veiligheidsraad

MOGEN FITNESSCLUBS OPEN VANAF 11 MEI OF NIET?(Fitness.be en Unizo vragen duidelijkheid) Opnieuw wordt ons geen duidelijkheid geschonken. Wat betekenen de nieuwe maatregelen concreet voor ons als CrossFit? Fitnessclubs zijn handelszaken. Op basis daarvan zouden fitnessondernemingen op 11 mei terug kunnen open gaan. Er werd namelijk duidelijk gecommuniceerd dat alle handelszaken open mogen, zonder onderscheid, onder strikte voorwaarden die volgende week zullen worden uitgewerkt door de GEES, in overleg met de sectoren en sociale partners, met focus op drie aspecten. Organisatie van het werk, ontvangst van de klanten, beperken van de toegang tot de handelsruimte om drukte te vermijden. Contactberoepen zijn in deze fase niet toegestaan.

20 april: De winnaars van de burpee challenge krijgen hun surprise-pakket aan huis bezorgd

maatregel 9: een halve wordt een volledige maand

Voor de leden die steeds trouw de wods blijven volgen op onze Instagram pagina ‘CrossFit Moves Lockdown’ en hun resultaten loggen in ‘sugarwod’ en er na de crisis gebruik van willen maken, zal er een volledige maand in plaats van de eerst voorziene halve maand aan het abonnement worden geplakt.

18 april: schilderwerken

vrijdag 17 april:opkuis van de weightlifting platforms

vernist, geschilderd en vastgelijmd

woensdag 15 april. De lockdown wordt verlengd tot 2 mei

We zijn dus nog steeds verplicht gesloten. 

Koepelorganisaties zoals Fitness.be en Sport Vlaanderen doen hun uiterste best om de aandacht gericht op de risico’s die het samen sporten met zich meebrengt te verschuiven naar de gezondheid gerelateerde en sociale voordelen die we mensen kunnen bieden in deze crisistijden. 

Hopelijk behoren we niet zoals de horeca tot de laatste sectoren die voor versoepeling in aanmerking zullen komen. Wij zijn bereid de risico’s tot een minimum te herleiden en zullen daarom extra aandacht besteden aan hygiëne en social distancing. Bereid jullie dus maar al voor op wods met mondmasker!Maatregel 8: start van video coaching

Alle leden krijgen vanaf heden de kans om filmpjes van zichzelf door te sturen. De coaches analyseren de bewegingen en geven tips om de uitvoeringen te verbeteren of te perfectioneren. Op deze manier kunnen de leden blijven oefenen terwijl ze zichzelf verbeteren van op afstand. Indien we de toestemming krijgen, gebruiken we de filmpjes als lesmateriaal op onze sociale media. Uiteraard wordt de privacy gerespecteerd.

De werf CrossFit Moves

Op de foto’s hieronder kan je zien hoe de opknapbeurt in onze box evolueert.

de zakken cement worden aangevoerd om de douches te verhogen: meer dan 600 kg een wodje op zich
het cement in vorm gegoten. Nu nog mooi betegelen.
de groene matten richting kleedkamers werden verwijderd. De vloer wordt geëgaliseerd en geschilderd. De damesdouche ligt klaar om teruggeplaatst te worden.

Maatregel 7: Vrijdag 3 april aankoop extra materiaal 2 de rit naar Hasselt

Op vrijdag 3 april ben ik wegens de snelle uitverkoop van de eerste lading gerief opnieuw een lading ijzer en rubber gaan kopen. Ik vermoed dat de meeste leden ondertussen al over wat materiaal beschikken zodat iedereen op iets of wat creatieve wijze in staat is de wods die we dagelijks posten mee te doen.. Zo niet geef me dan een seintje!

Ik ben super tevreden over de kwaliteit van het aangekochte matertiaal. De kwaliteit is toppie! Ik hoop dat iedereen er thuis goed zorg voor draagt. Laat aub geen gerief in de tuin overnachten.

maatregel 6: Nieuw materiaal bij CrossFit Moves om je aan het sporten te houden

2 april 2020

Het is geen grap, op 1 april ben ik in Hasselt bij mijn ‘dealer’ nieuw CrossFit materiaal gaan kopen. Zo kunnen leden die nog niks hebben meegekregen toch nog materiaal komen oppikken. We gaan hier dezelfde regels hanteren als vorige keer. Iedereen op afspraak en alles wordt netjes geïnventariseerd.

Maatregel 5: De coronacrisis blijft aanhouden: extra maand aan halve prijs bij uw lopend abonnement

30 maart 2020

Het is momenteel een periode waar niemand beter van wordt tijdens deze coronacrisis. Ik doe wat binnen mijn mogelijkheden ligt om iedereen aan het sporten te houden, maar omdat in uw kot trainen toch niet hetzelfde is als in onze box, krijgen alle leden die hun abo’s laten verder lopen en graag van deze maatregel gebruik wensen te maken, een extra maand aan halve prijs aan hun abonnement geplakt. Deze maatregel zorgt ervoor dat ik alle leden al minstens deze compensatie kan bieden en geeft mij een beetje spreiding in de tijd. De abonnementen gelijktijdig bevriezen zou een catastrofe zijn.

Ondertussen zijn de lifting platforms ook vernist en opnieuw vastgelijmd. Vervolgens gaan de deuren van de douches een verflaag krijgen.

Maatregel 4: We voorzien onze CrossFit box van een opknapbeurt

27 maart 2020

Aangezien de deuren van onze CrossFit box toe zijn, is dit het ideale moment om onze CrossFit box van een opknapbeurt te voorzien:

  • De douches worden van een beter afwateringssysteem voorzien (lees betere waterafvoer)
  • Er wordt een nieuwe grondlaag gegoten vanaf de toog tot aan de kleedkamers, de groene matten worden daar weggenomen. Dit geeft een mooier visueel effect en is makkelijker proper te houden.
  • De houten boxen worden gerepareerd zodat iedereen veilig zijn boxjumps kan uitvoeren.
  • De Wallball targets worden voorzien van een streepje waar je boven moet gooien: dit is geen goed nieuws.

Maatregel 3: Sporten via onze nieuwste IGTV channel.

25 maart 2020

We krijgen te horen dat er een verlenging van de lockdown van de coronacrisis is tot voorlopig 19 april. We lanceren online coaching op 25 maart via IGTV. Live video coaching sessies en een extra Instagram account: CrossFit Moves Lockdown voor onze leden die actief willen blijven sporten onder begeleiding van onze coaches.

Maatregel 2: We lenen ons materiaal uit tijdens de coronacrisis

16 maart 2020

Hoe kunnen we onze leden aan het CrossFitten houden tijdens deze coronacrisis? Geef ze het materiaal mee zodat ze in hun kot kunnen sporten. Er wordt een mail rondgestuurd en een aankondiging gemaakt op de Facebook pagina. Iedereen die dat wil kan materiaal komen afhalen op afgesproken tijdstippen. Ik heb er geen seconde over moeten nadenken.

Maatregel 1: Blijven sporten via Sugarwod

14 maart 2020

CrossFit Moves zorgt voor online trainingen: via Sugarwod krijgen alle leden dagelijks hun workouts aangeboden. Ze kunnen hierin nog steeds hun scores loggen. Zo blijven we sporten en elkaar motiveren en fistbumps geven na elke workout.

Lockdown! De deuren van CrossFit Moves moeten dicht

13 maart 2020

Op vrijdagavond krijgen we te horen dat de deuren zullen dicht moeten en dit voor minstens twee weken. Voorlopig kan je bij CrossFit Moves niet meer komen sporten.